sagetiDimineaţă m-am trezit cu un minut înainte de a-mi suna alarma. Am deschis ochii şi i-am închis repede la loc. Îmi place să las subconştientul să-mi transmită ceva înainte de a mă ridica din pat. Uneori mă îndeamnă să-mi încep ziua cu un zâmbet, să fiu mulţumit şi recunoscător.

… 3 criterii provocatoare pentru alegerile corecte.pdf

Sâmbătă seara, când mi-am pornit maşina, nu s-a mai aprins display-ul computerului de bord. Asta e, mi-am zis… voi circula cu mai multă prudenţă şi luni, la prima oră, voi merge cu ea în service. Luni dimineaţă, cu câteva secunde înainte de a-mi suna alarma, mi-a venit un gând pe care am vrut să-l ignor.

Parcă mi-a şoptit cineva: completează lichidul de frână şi se rezolvă problema cu display-ul. Îmi venea să râd. Ce legătură are una cu alta?! Cum sunt curios de felul meu, ce crezi că am făcut înainte să-mi beau cafeaua? Am completat lichidul de frână şi… minunea s-a întâmplat. Nu a mai fost nevoie să merg în service.

Astăzi dimineaţă mi-a venit altă idee interesantă. Cum ar fi dacă mi-aş stabili pentru fiecare zi din săptămână câte un cuvânt care să mă provoace pe tot parcursul unei zile?! Să fie un fel de fir roşu care să se împletească cu toate activităţile zilnice, iar seara să fac retrospectiva zilei şi să-mi notez măcar o concluzie. Aşa că m-am pus pe treabă.

 

Alegeri provocatoare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aşadar, începând de astăzi, o perioadă nedeterminată… voi fi mai EFICACE!

Te provoc să-ţi pui şi tu în fiecare zi trei întrebări care să te provoace să faci alegeri corecte. Voi enumera doar trei criterii:

 1. Ce este cel mai important pentru tine?
 2. Ce vrei să obţii astăzi de la munca ta?
 3. Ce te provoacă suficient astfel încât să ai şi să fii ceea ce vrei?

Şi încă un aspect important, pe care l-am învăţat în ultimii 20 de ani de când mă tot perfecţionez, neapărat scrie-le cu mâna pe o hârtie – nu în format electronic. Poate fi un bloc notes la fel cum poate fi o agendă personală.

 

Ţinem aproape.

Cu drag,

Gigi FILIP

PS – Un Like şi un Share poate duce acest scurt mesaj exact la persoana care are cea mai mare nevoie acum.

PPS – Pregătesc o surpriză plăcută, într-o manieră puțin diferită.

Categories: ARTICOLE

5 Responses so far.

 1. Hani says:

  Iti multumesc pentru esenta asta concentrata din acest minunat articol.
  E foarte adevarat ca maxima eficienta se dobandeste, nu se primeste cadou.

  Felicitari si spor cu eficienta maxima! :)

 2. Raluca says:

  Cel mai clar si mai bine definit articol de pana acum. Felicitari!

  • GG FILIP says:

   Raluca,

   Ma bucur sa aud asta de la un observator realist.
   In ultima vreme am dat si mai multa importanta asteptarilor venite de la cititori.
   Mie imi place sa scriu mult si imi vine sa scriu articole de 7-8 pagini, dupa care ma intreb, cum as putea sintetiza totul intr-o singura pagina?


 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Youtube