catre succes “Toţi performăm mai bine şi cu mai multă voinţă, atunci când ştim de ce facem ceea ce facem” – Zig Ziglar

 

Ce îţi doreşti mai mult şi mai mult în acest an? Dar pentru anul viitor?

Am o veste bună. Vârsta nu contează. Important este să fii major şi să-ţi doreşti mai mult, atât pe plan personal cât şi pe plan profesional.

Îmi place foarte mult un citat a lui William James: Cea mai mare descoperire a generaţiei mele, este că oamenii îşi pot schimba viaţa, dacă îşi schimbă felul de a gândi. 

O cale sigura catre redescoperirea si dezvoltarea personala 

 

Am descoperit în ultima perioadă, mai mult decât până acum, cea mai eficientă metodă de a face schimbări corecte, într-un timp record, în propria-mi viaţă. Ieri, după examen, am fost fericit că am reuşit să fac un nou pas important în viaţa mea. Cu diploma în mână, am zâmbit pentru poze, însă în interiorul meu, am trăit un sentiment de împlinire, pe care nu-l pot descrie în cuvinte.

Am citit aproape 10 ani despre NLP, însă după ce am început cursul cu Dr. Radu Sărăndan, am conştientizat pentru prima dată cu stupoare, că nu ştiam mare lucru. De ce? Pentru că NLP teoretic, fără partea practică, înseamnă max.20%. Deci 80% nu poţi afla niciodată, dacă alegi doar să citeşti, fie şi cele mai bune cărţi din domeniu.

Nicolae Iorga spunea: Nu spune niciodată “nu se poate” ci începe cu “să vedem”.

Oare de ce unii sunt deschişi la schimbare într-un timp record, iar alţii văd schimbarea ca pe o pierdere? Pierdere de timp, pierdere de personalitate, pierdere unor avantaje vechi…autocrate, pierderea prietenilor, pierderea unui serviciu…

Cum ar fi să schimbăm termenul? Mie îmi sună mult mai bine, câştigarea timpului, câştigarea personalităţii, câştigarea unor noi avantaje, câştigarea unor prieteni, câştigarea unui post de lucru sau a unui loc de muncă mai bun….

armonieAm o viziune, am un ţel, care mă alimentează în fiecare zi cu entuziasm şi energie. Vrei să descoperi una din sursele importante şi la îndemână?

Dale Carnegie, conchide rezultatul unei tehnici NLP: Dacă vreţi să păstraţi veselia şi armonia în cămin, urmaţi acest sfat: Fără mustrări! Fără scene! Oricare ar fi greşelile făcute de partenerul dv., nu-l criticaţi niciodată, nu pronunţaţi niciodată cuvinte aspre de mustrare, iar dacă cineva încearcă să-l ridicularizeze, săriţi-i în ajutor şi apăraţi-l cu o dreptate sălbatică.

Este atât de simplu să o spui, însă cum ai putea să reuşeşti, pentru ca aceste cuvinte frumoase să nu rămână doar scrise pe o agendă sau pe un perete, ci să le vezi realizabile în viaţa ta?

Cursurile susţinute de Vreau NLP România, constituie un pas important spre reuşită.

AICI găseşti mai multe detalii.

În curând, vom merge într-o tabără în Grecia, cu un program interesant. În astfel de tabere, de obicei îți redefinești percepţia despre sine, despre viaţă şi despre modul în care ești influenţat de mediu și cum poți influenţa mediul, realizând schimbarea, care începe cu tine însuţi/însăţi.

Mai multe detalii le găseşti  aici.

 

Cu drag,

Gigi FILIP

P.S. Îţi doreşti să devii şi mai fericit, înţelegându-te mai bine şi ajutându-i şi pe alţii în acest sens, nimic mai simplu. Începe ori cu această tabără, ori cu un curs, în zona în care îţi este mai facil.

Categories: ARTICOLE

2 Responses so far.

 1. Hani says:

  Asa cum spuneai, cei 20% sunt categoric mult inferiori, practicii de 80% si niciodata nu vor putea sa-ti aduca acea informatie completa.
  Bucuria de a cunoaste, este incomparabila cu credinta unora ca deja stiu totul si nu mai au nevoie de a invata ceva nou in viata lor, chiar daca varsta pe care o au i-ar indreptati in a spune ca au trecut de vremea cand a trebuit sa invete, iar acum le stiu pe toate…
  Faptul ca reinvatam e un mare pas spre noi insine.

  Impartasesc, alaturi de tine acelasi sentiment, acela de a fi ajuns pe un drum plin de bucurie, un drum ce duce clar spre noi descoperiri despre mine si lumea ce ma-nconjoara! Iar examenul nostru e doar un prim pas din ceea ce v-a sa vina!

  La cat mai multe examene luate cu brio!

 2. Raluca says:

  Interesant. Abia astept tabara din Grecia.


 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Youtube